Сензацията Люк Литлър не издържа на напрежението! 16-годишният англичанин бе на

...
Сензацията Люк Литлър не издържа на напрежението! 16-годишният англичанин бе на
Коментари Харесай

Чудото Литлър спря на финала

Сензацията Люк Литлър не устоя на напрежението! 16-годишният англичанин бе на крачка от международната купа по дартс на PDC, само че позволи мъчителен поврат от международния №3 Люк Хъмфрис при провалянето с 4-7 сета на финала. 

В " Александра Палас " в Лондон срещата стартира чудесно за международния първенец за младежи, който поведе решително с 4-2 за наслада на публиката, която горещо поддържаше тинейджъра. Литлър можеше да се трансформира в най-младия първенец в историята,  но след това пристигна сривът на момчето, за което цяла Англия заприказва в навечерието на мача за трофея.

Хъмфрис усъвършенства сензитивно мерника и съумя да завоюва 5 следващи сета за първи успех в своята кариара. Победителят сграбчи и огромния къс от шампионата, възлизащ на 500 000 паунда, а за неговия подгласник премията е 200 000.

Литлър се трансформира в безспорната сензация в тазгодишното издание на шампионата, стартирал през декември. По пътя си той отстрани и някои много съществени имена като Андрю Гилдинг и Реймънд ван Барневелд. На 1/2-финала той трябваше да се изправи против първенеца от 2018 година Роб Крос, само че и " Волтидж " не съумя да спре стремежа на младока и бе отстранен с много безапелационното 6:2 сета.

На собствен ред Люк Хъмфрис бе безмилостен на полуфинала и не даде нито един сет на Скот Уилямс, побеждавайки го с безапелационното 6:0. 

„ Не мога да опиша с думи какъв брой ужасно се усещам - изясни новият първенец пред Sky. - Честно казано си мислех „ вземи успеха в този момент “, тъй като това момче скоро ще господства в международния дартс! Сигурен съм, че ще печели доста. Той е необикновен състезател и когато бях на ръба на успеха, той беше безсърдечен – само че аз бях в действителност, в действителност горделив от представянето.

„ Тази двойна осмица в края, не мога да неистина, ръката ми трепереше като луда. Аз съм международен първенец, международен номер едно, не мога да желая повече. Имаше миг в живота ми, когато бях в действителност депресиран и не можех да съм на огромната сцена. Имах доста проблеми. "

Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР